نوشته شده توسط مدیر سایت0نظر
یکی از بزرگترین دغدغههای صاحبان مشاغل آنلاین، بهینه سازی سایت و افزایش امتیاز آن در رتبهبندی موتورهای جستجوگر است. از آنجایی که یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش رتبهی سایت، سرعت آن است؛ بنابراین برای دستیابی به هدف مطلوب باید ابزارهای مفید جهت افزایش سرعت سایت را شناخته و روشهای آنالیز سرعت سایت را فرا بگیریم. لذا در این مطلب، به معرفی یکی از قدرتمندترین ابزارهای آنالیز سایت یعنی وبسایت GTMetrix و روشهای آن جهت بهینه سازی و افزایش سرعت سایت خواهیم پرداخت.
بالا بودن سرعت وب سایتها از دو جهت اهمیت ویژهای دارد. از آنجایی که تمامی تلاشهای طراحی و مدیریت وب سایت بر اساس رضایت کاربر انجام میشود، بنابراین سرعت وب سایت بر روی تجربهی کاربری تاثیر فراوانی دارد. دربارهی میزان اهمیت این موضوع باید بدانید که طی آنالیز تحقیقاتی وبسایت Strangeloop بر روی آمارهای جهانی در سال 2018، هر یک ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه، 11% از بازدید صفحه، 16% از رضایت کاربر و 7% از آمار فروش وب سایت را کم میکند. بنابراین نخستین سطح از اهمیت بهینه سازی مداوم وب سایت و بالابردن دائمی سرعت آن، کسب رضایت کاربران است.
در سطح دوم، باید بدانید که کاهش سرعت وب سایت، بر تمامی پارامترهای اصلی موثر در سئو یعنی: «نرخ کلیک، نرخ بازدید، نرخ مطالعه و نرخ تبدیل» تاثیر خواهد گذاشت و افت این معیارها از نگاه موتورهای جستجو به معنای افت محبوبیت وب سایت است. بنابراین بالا نگه داشتن امتیاز سایت در موتورهای جستجو، تا حد زیادی بستگی به سرعت سایت شما دارد.
سرعت بارگذاری وب سایت، رابطه مستقیمی با قدرت سئو سایت دارد.
اما سوالات اساسی که در این میان مطرح است این است که از چه طریقی میتوان فهمید سرعت سایت ما چقدر است؟ معیارهای اصلی برای آنالیز سرعت وب سایت کدام است؟ چه ابزار یا ابزارهایی برای آنالیز سرعت وب سایت وجود دارند؟ راه های افزایش سرعت سایت چیست؟ و بسیاری پرسشهای از این دست... که پاسخ همهی آنها را با معرفی سایت GTMetrix به شما خواهیم داد!
جی تی متریکس، در واقع وب سایتی قدرتمند و ابزاری عالی جهت آنالیز سرعت و سایر معیارهای کیفیتی وب سایت است که از شهرت و محبوبیت بالایی برخوردار بوده و در صورت استفادهی صحیح از آن، میتواند کمک بسیار خوبی برای بهینه سازی سایت شما باشد. این نرم افزار آنلاین، قادر است با آنالیز چندین پارامتر از وب سایت شما، وضعیت عملکرد، سطح کیفیت و سرعت آن را به شما توضیح دهد. برای این منظور کافی است در صفحهی اصلی این سایت طبق تصویر زیر، آدرس سایت خود را وارد کرده و گزینهی آنالیز را کلیک نمایید.
نخستین نتایجی که بعد از آنالیز سایت حائز اهمیت هستند، کادرهای بالایی شامل Page Details (که در آن سرعت بارگذاری و حجم کلی سایت نمایش داده میشود) و Performance Score (که عدد میانگین آنالیز تمامی پارامترهای بهینگی وب سایت و نمرهی نهایی سایت شما خواهد بود) است. حروف، اعداد و رنگ نمایش داده شده در کادر Performance Score نشان دهندهی قدرت وب سایت شما در پارامترهای مختلف است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که پیش از این گفتیم و در تصویر پایین مشاهده میکنید، نتایج آنالیز از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که مهمترین آنها، سه بخش زیر هستند:
این بخش، مربوط به سرعت سایت شما بر اساس الگوریتمهای گوگل است. پارامترهای مختلف این بخش، با نمرهی مشخصی از 100 و رنگی بین طیفهای قرمز تا سبز (ضعیف به قوی) و حروفی از F تا A (ضعیف به قوی) تراز بندی میشوند. مهمترین آیتمهای این صفحه عبارتند از:
مربوط به فایلهای پنهانی است که ثابت هستند یا به ندرت تغییر میکنند. به عنوان مثال تصاویر و فایلهای CSS که به ندرت تغییر میکنند.
مربوط به لود شدن فایلهای جاوا اسکریپت است. فایلهایی که به هنگام بارگذاری سایت، تاثیر زیادی در سرعت آن دارند.
مربوط به جاگذاری صحیح فایلهای CSS و JS و... است که اگر به شکل نامناسبی جاگذاری شده باشند، باعث تعدد فایل و در نتیجه افزایش تعداد HTTP Requests شده و سرعت وب سایت را کم میکنند. گزینههای Minify JavaScript، Minify HTML،Minify CSS و Minimize request size نیز در این ستون به همین مسئله مربوط میشوند.
برای متاتگهای کاراکترگذاری جهت استفاده از زبانهای مختلف در سایت استفاده میشود. گزینهی Avoid a character set in the meta tag نیز همین وظیفه را درباره ی متاتگها برعهده دارد.
مربوط به درخواستهای اشتباه ارسال شده به سرور از سوی سایت است که میزان خطاهای سایت را تعیین میکند.
ریدایرکتهایی که به صفحهی زمینهی سرور ارسال شده است را مورد بررسی و امتیازدهی قرار میدهد. اگر چنانچه خطایی در این زمینه یافت شود، با برطرف کردن آن، باعث بهینه شدن سایتتان خواهد شد.
فعال بودن گزینهی gzip را در وب سایت شما مورد پایش قرار میدهد. فعال بودن این گزینه و استفاده ی بهتر از آن، سبب فشردهتر شدن بهتر کدها و فایلها و در نتیجه سریعتر شدن سایت میشود.
• Enable Keep-Alive: با بررسی درخواستها و پاسخهای بین سرور و مرورگر، میزان نگه داری فایلهای غیرمتغیر در درخواستهای مشابه را مورد بررسی قرار میدهد.
این پارامتر و گزینهی Inline small JavaScript، هر دو مربوط به فایلهای CSS و JS هستند که به طور مستقیم، منابع داخلی سایت که در سرور لود میشوند را مورد ارزیابی قرار میدهد.
مربوط به جاگذاری برخی فایلهای CSS در هدر سایت است که سبب افزایش سرعت سایت میشود.
مربوط به درخواستهایی است که شامل کارکتر علامت سوال (؟) هستند. به عنوان مثال نشانی آواتار که در انتهای آن این کارکتر است.
مربوط به صحت جایگذاری منابع و درخواستهای صحیح و سازگار با سرور است. چنانچه منابع از آدرس ناسازگاری درخواست شوند، در اینجا نمایش داده میشود و می توان جهت رفع آن اقدام نمود.
نسبت سایز و کیفیت تصاویر را مورد ارزیابی قرار میدهد و در بهینه سازی تصاویر موجود در سایت به شما کمک میکند.
این گزینه نحوهی استفاده از لینکهای هدایتگر برروی تصاویر و یکجا گذاری تصاویر از این روش را مورد ارزیابی قرار میدهد و در بهینه سازی تصاویر سایت به شما کمک میکند.
مربوط به ترتیب صحیح اولویت بارگذاری کدها است که آیا از بالا به پایین به درستی بارگذاری می شوند یا خیر؟
مربوط به تناسب صحیح تصاویر و زمینه در سایت است که در مسئلهی Friendly شدن سایت تاثیر بسزایی دارد.
این ستون نیز مانند گزینهی اول دارای پارامترهای متعددی است که از معرفی آنها در این مقاله اجتناب میکنیم. آنچه در مورد YSlowScore مهم است بدانید این است که این ستون، شامل بررسی پارامترهای مشابهی است که فایلهایی که سرعت سایت شما را پایین آوردهاند را مورد پایش قرار میدهد. جالب است بدانید جی تی متریکس برای این مهم از الگوریتمهای یاهو استفاده میکند.
سومین ستون در آنالیز جی تی متریکس، ستون واترفال است که آنالیز مربوط به تعداد درخواستهای سایت از سرور جهت بارگذاری فایلها و داده است. این گزینه، یکی از مهمترین پارامترهای مربوط به بهینه سازی سایت است. به کمک آنالیزهای GTMetrix میتوانید از این نظر نیز وب سایت خود را بهینه کرده و سرعت سایت را بالاتر ببرید.
نرم افزار آنلاین GTMetrix یکی از بهترین ابزارها برای بررسی و بهینه سازی سرعت و امتیاز وب سایت در موتورهای جستجوگر است که در سالهای اخیر، استفاده از آن در بین مدیران سایتهای ایرانی بسیار رایج گردیده است. بنابراین شما نیز با استفاده از این وب سایت، خواهید توانست سرعت سایت خود را به طرز چشم گیری بالا ببرید و قدرت و امتیاز سایتتان را در جستجوهای کاربران، افزایش دهید.یکی از سایتهای ایرانی که تو این حوزه خیلی خوب کار کرده است سایت میزفا می باشد که راهکارهای تخصصی خوبی در خصوص افزایش سرعت سایت ارائه داده است.