مقدمه
یکی از مسائلی که در بحث
بهینه سازی وب سایت همچنان جای گفت و گو دارد، موضوع تاثیر برنامه نویسی بر سئو است. چیزی که بسیاری از طراحان وب سایت هنگام طراحی و یا بهینه سازی سایت در نظر نمی گیرند و شاید همین مسئله، کلید گمشده موفقیت آنها در مدیریت وب سایتها است. در این مقاله قصد داریم یکبار برای همیشه نقش برنامه نویس و زبان برنامه نویسی را بر سئوی سایت بازگو کرده و راهکارهایی ایده آل جهت
افزایش بازدید سایت شما ارائه کنیم.
تبلیغات یا بهینه سازی؟ مسئله این است!
شاید شما هم مانند بسیاری از مدیران وب سایت ها، از تبلیغات مجازی جهت
افزایش بازدید و رتبه صفحه خود استفاده می کنید تا بدین ترتیب، با افزایش بک لینکها بتوانید توجه موتورهای جستجوگر را به سوی وب سایت خود جلب کنید. اگر چنین است، مایلیم به شما اعلام کنیم که بهتر است دست از این همه هزینه کردن بردارید و این مطلب را با دقت بیشتر مطالعه کنید!
یکی از راههای مهم و اساسی که می تواند با هزینهای به مراتب کمتر از تبلیغات، رتبه سایت شما را در موتورهای جستجوگر بهبود ببخشد، بهینه سازی سایت از طریق استفاده از زبان و قالب برنامه نویسی صحیح است. اگر میدانستید که این موضوع چقدر می تواند در افزایش جایگاه و امتیاز سایت شما موثر باشد، بدون شک برای بهینه سازی سایتتان یک لحظه را هم هدر نمی دادید!
البته منظور ما این نیست که تبلیغات راهکاری نامناسب محسوب میشود؛ چرا که جایگاه تبلیغات صحیح غیر قابل انکار است. موضوع اصلی این است که اگر برنامه نویس حرفهای و آشنا به سئوی سایت، اقدام به بهینه سازی صفحه شما کند، آن گاه هزینه تبلیغات شما بسیار کمتر و بازدهی آن بسیار بیشتر خواهد بود. در نظر داشته باشید که برای کسب رتبه بهتر، علاوه بر نرخ کلیک، باید به نرخ پرش نیز توجه ویژه داشته باشید؛ طبق تحقیقات به عمل آمده، بعد از قدرت محتوا در تامین نیاز کاربران، سرعت لود شدن صفحه مهمترین عامل موثر در افزایش نرخ پرش است. بنابراین لازم است تمامی جزئیاتی که می تواند
سرعت وب سایت را بالا ببرد را مورد تمرکز قرار دهیم.
از آنجایی که انتخاب زبان برنامه نویسی، قالب برنامه نویسی و حتی کدهای برنامه نویسی شده وب سایت تان میتوانند بر سرعت و به تبع آن بر سئوی سایت موثر باشند، بنابراین بهتر است ابتدا درباره تاثیر این دو برهم صحبت کنیم.
نقش برنامه نویسی بر سئوی سایت
همه ما مایلیم که بهترین امتیاز را در موتورهای جستجوگر به دست آوریم و برای این منظور ممکن است از راهکارهای بسیاری استفاده کنیم. بهینه سازی سئو و مدیریت محتوا و استفاده از بک لینکها و... همگی مهم و مفید هستند؛ اما با این حال بخش مهمی که معمولاً نادیده گرفته میشود، اعمال قوانین سئو در هنگام کد نویسی وب سایت است.
قانون 20-80 به زبان ساده می گوید که 80% از تلاشهای شما 20% از موفقیت و 20% دیگر تلاش هایتان، 80% موفقیت را برای شما به ارمغان می آورد. اگر بخواهیم این قانون را در مدیریت وب سایت بررسی کنیم، می توان گفت که انتخاب قالب درست، زبان برنامه نویسی مناسب و کد نویسی صحیح، همان بیست درصدی هستند که باید در امتداد همه آن 80 درصد تلاشهای خود در نظر بگیرید تا موفقیت خود را تضمین کنید.
انتخاب قالب و زبان مناسب برنامه نویسی سایت
زبانهای مختلف برنامه نویسی از این جهت ترویج یافته اند که هر کس بتواند متناسب با قالب سایت، بار محتوایی سایت، حجم دادهها و... زبان مناسب خود را برگزیند. شاید به همین دلیل است که برای یک سایت HTML5 و برای سایتی دیگر
CSS و زبانهای دیگر مناسبترین زبان است. اینجا است که نقش یک برنامه نویس حرفهای و آشنا با اصول سئو بیش از پیش نمایان میشود.
علاوه بر انتخاب زبان، قالب انتخابی نیز باید متناسب با نیازهای کاربری و مولفههای وب سایت برگزیده شود. بسیاری از قالبهای آماده از این جهت می توانند برای شما آسیب رسان باشند؛ چرا که متناسب با نیازهای شما و کاربران شما کدنویسی نشده اند. قالب وب سایت و زبان برنامه نویسی استفاده شده در آن، دو عامل بسیار مهم در افزایش سرعت سایت و کسب امتیاز بالاتر در موتورهای جستجو هستند؛ اما مهمتر از هر دوی آن ها، نقش برنامه نویس و نحوه استفاده از این دو در طراحی وب سایت است.
تاثیر برنامه نویس حرفهای در کسب رتبه بالاتر
از نگاه موتورهای جستجو، هیچ فرقی نمی کند که شما از چه قالب و یا چه زبان برنامه نویسی برای طراحی وب سایت خود استفاده کرده اید. در واقع گوگل هیچ تفاوتی بین قالبها و زبانهای مختلف قائل نمیشود. آنچه برای گوگل مهم است، تجربه کاربران در استفاده از وب سایت شما است. بنابراین نحوه کد نویسی در قالبها و چگونگی معماری وب سایت است که می تواند در رتبه وب سایت شما تاثیرگذار باشد.
تمام آنچه تا کنون گفته ایم، به این بستگی دارد که
برنامه نویس، چگونه از ابزارهای خود استفاده کرده باشد. انتخاب زمینه مناسب، پترنهای صحیح، فراخوانهای کتابخانهها و مولتی مدیاها، ارجاعات به سرورها، نحوه کدنویسی لینکها برای هر مطلب، دسته بندی صحیح و آرشیو مناسب، عدم استفاده از کدهای نامعتبر و بسیاری موارد از این دست، همه و همه بر روی سرعت وب سایت شما موثر هستند. بنابراین یک برنامه نویس حرفه ای می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش بازدید و سئوی سایت شما داشته باشد.
نقش برنامه نویس در باز طراحی سایت
بدون شک همه ما در تمام طول زمان مدیریت وب سایت خود، به طور پیوسته مشغول بهینه سازی محتواهای قدیمی و البته خلق محتوای جدید هستیم. کارکردن بر روی سئو، وظیفهای از پیش تعریف شده برای همه مدیران وب سایتها محسوب میشود. اما ایجاد تغییر در ساختار وب سایت و تغییر کدهای نوشته شده وظیفهای است که بر عهده برنامه نویسان سایت است. به خاطر داشته باشید که برنامه نویس مجرب، کسی است که علاوه بر آشنایی کامل با اصول
طراحی سایت، به مبانی سئو نیز آشنایی داشته باشد و در حین نوشتن کدها، قوانین سئو را رعایت کند.
در بسیاری مواقع، بازطراحی سایت، بهترین زمان برای تغییر کدها و رعایت اصول سئو در برنامه نویسی است. مانند ماشینی که اگر در دنده نباشد، گاز دادن با آن بی فایده خواهد بود، تولید و بارگذاری محتواهای سئو شده در وب سایتی که در هنگام طراحی آن از اصول سئو پیروی نشده باشد، تنها تلاشی ناکافی است و این تلاش ناکارآمد، مدیران سایت را یا خسته و منصرف کرده و یا مجاب به پرداخت هزینههای گزاف تبلیغات می کند.
نتیجه گیری و جمع بندی
رعایت اصول
سئوی سایت، وظیفه ای است که هر مدیر و پشتیبانی برای رشد و پیشرفت وب سایت و کسب و کار دیجیتال خود بر دوش دارد. همه ما تلاش می کنیم تا با ایجاد محتواهای خوب و استاندارد، رتبه بالاتری در موتورهای جستجو به دست آوریم. اما همه این تلاشها بدون وجود یک برنامه نویس حرفه ای وب سایت ممکن است بیثمر بماند؛ چرا که رعایت اصول سئو در تمامی مراحل طراحی سایت حائز اهمیت است و رعایت استانداردهای برنامه نویسی در سرعت لود شدن سایت و به تبع آن رتبه سایت نزد موتورهای جستجو موثر است.
اگر به فکر افزایش بازدید سایت خود هستید، بهتر است به جای پرداخت هزینههای گزاف تبلیغات، پیش از هرچیز با بازطراحی سایت خود و سپردن آن به دست یک برنامه نویس آشنا با اصول سئو، اقدام به بهینه سازی سایت خود از اساس کرده و با کسب امتیاز بیشتر در گوگل، بازدیدهای خود را به راحتی افزایش دهید.