آیا می خواهید بدانید چه راههایی برای بهینه سازی تصاویر برای وب سایت وجود دارد؟ ما این مقاله به زبانی ساده از مجموعه
مقالات بلاگ کلیک بوم برای شما تهیه کرده ایم.پس با ما در
سایت کلیک بوم همراه شوید.
اگر یک سایت یا یک فروشگاه اینترنتی دارید و می خواهید روی سئو وب سایت خود کار کنید باید حتما به بهینه سازی تصاویر در وب سایت خود اهمیت بدهید تا بتوانید رتبه خوبی را در موتورهای جستجوگر کسب کنید.ضمنا توجه داشته باشید داشتن یک تصویر عالی و عنوان خوب می تواند براحتی مخاطب شما را جذب نمایید.در حقیقت به نظر بنده تصاویر سایت (اسلایدرهای سایت)و یا تصاویری که در سایت استفاده می شوند مثل ویترین یک مغازه می باشند و باید انقدر جذاب باشند تا مشتری را بسوی شما جذب نماید.
باید دقت داشته باشید اگر حجم تصاویر شما زیاد باشد و زمان لود سایت شما از 5 ثانیه بیشتر باشد علاوه بر اینکه سئو سایت شما لطمه می بیند تعدادی از کاربران جدید سایت شما هم به دلیل تاخیر در باز شدن سایت از باز کردن سایت شما انصراف می دهند یا حتی اگر سایت را باز نمایند از مراجعه بعدی خودداری می نمایند.
راههای بهینه سازی تصاویر وب
استفاده از تگ های مربوط به عکس
قبل از اینکه به تگ های مربوط به تصاویر وب بپردازم لازم مبینم به یک نکته نظر شما عزیزان را جلب نماییم که رباتهای گوگل اکنون قدرت تجزیه و تحلیل روی تصاویر شما را ندارند فقط به یکسری المان ها در تصاویر شما توجه می کنند یکی از این موارد نام تصویر است سعی کنید نام تصویری که انتخاب می نمایید مربوط با متن باشد و اگر هم سایت شما فارسی می باشد بهتر است از نام فارسی استفاده نمایید.
1-تگ Alt
تاثیر تگ Alt بر سئووب سایت
یکی از تگ های بسیار مفید در سئو تصاویر این تگ می باشد این تگ در زمانی که به هر دلیلی عکس شما نمایش داده نشود عنوان عکس را نمایش میدهد که کاربر متوجه میشود یک عکس با این عنوان وجود دارد ولی نمایش داده نشده است.پیشنهاد می گردد نام تصویر با نام تگAlt یکسان باشد.مثلا اگر نام تصویر شما (.jpeg.بهینه سازی تصاویر در وب )Alt تصویر شما هم("بهینه سازی تصاویر در وب"=alt) باشد.
2-تگ تاتیل (Title)
تاثیر تگ تاتیل بر سئو سایت
این تگ هم در سئو سایت نقش دارد اما نقش آن از alt کمتر می باشد و گوگل در مقالات مختلف زیاد از آن به عنوان عوامل مهم در سئو سایت یاد نمی کند.این تگ اگر برای یک عکس قرار داده شود وقتی کاربر با موس روی عکس مورد نظر برود در یک Tooltrip متن تایل به نمایش در می آید.
3-تگ figure
این تگ از Html 5 اضافه شده است که مخصوص برای برنامه نویسی تصاویر می باشد و یک قسمت caption دارد که عنوان و توضیحی می توانید برای تصویر خود قرار
استفاده از فرمت تصویر مناسب
سوالی که اکثر طراحان سایت و برنامه نویسان مبتدی می پرسند این است که از چه فرمت عکس در صفحات وب خود استفاده نماییم در جواب این دوستان عزیز که تازه وارد حیطه طراحی سایت شده اند باید گفت که فرمت های رایج عبارتند از JPEG ،JPG،GIF، PNG ، اما فرمت های دیگری مانند TIFF ، RIF ، BMP ، WEBP ، SVG ،EXIF نیز وجود دارد. اما نکته باید به آن دقت نمایید این است که که چه فرمتهای توسط گوگل ایندکس می شوند و دوم اینکه حجم کدام تصاویر برای وب مناسب است.
معرفی فرمتهای تصاویر وب
JPG : این فرمت به دلیل اینکه بدون کاهش کیفیت می توان حجم آن را کاهش داد یکی از محبوترین فرمت های دنیای وی به حساب آید.
PNG : این فرمت به نوعی شبیه فرمت GIF می باشد اما قابلیت متحرک سازی ندارد این فرمت بک گراندی ندارد و به راختی می توان آن را روی تصاویر دیگر قرار داد.
GIF : این فرمت برای انیمیشن سازی کاربر دارد در زمانهای قدیم در طراحی سایت استفاده می شده است ولی در حال حاضر به ندرت از آن استفاده می گردد.
SVG : گرافیک برداری مقیاس پذیر یا SVG یک زبان نشانه گذاری XML برای ذخیره سازی تصاویر وکتور است البته باید توجه داشت که یکسری از مرورگرها از این فرمت پشتبانی نمی کنند.
نتیجه گیری:
موتور جستجوگر گوگل قادر است فرمت های GIF ، JPEG ، PNG و SVG را ایندکس کند ، واقعا سخت هست که انتخاب کنیم چه فرمتی را در تصاویر وب سایت خود قرار دهیم ولی رایج ترین فرمت ها برای استفاده در وب سایتها فرمتPNG و JPG می باشد.
ابزارهای کاهش حجم تصاویر وب سایت
این ابزار رایگان که گوگل در مقالات مختلف عنوان کرد حجم تصاویر شما را تا 30% بدون تغییر کیفیت کاهش می دهد اما این ابزار برای ایرانیان از طریق گوگل در دسترس نمی باشد.
2-ابزار قدرتمند Advanced JPEG Compressor
این ابزار بسیار قدرتمند می باشد و اکثر طراحان سایت از آن استفاده می کنند این برنامه قادر است حجم تصاویر شما را تا 80% بدون تغییر محسوس در کیفیت تبدیل کندو اینجانب خودم به شخصه برای سایت کلیک بوم و بقیه سایتهای خودم از این ابزار قدرتمند استفاده می نماییم که به راحتی از سایتهای دانلود می توانید آن را دریافت نمایید.فقط دقت نمایید این ابزار فقط حجم عکسهایی با فرمت
JPG را کاهش می دهد.تصاویر موجود در صفحه بازدید سایت و پنل های خرید بازدید کلیک بوم با استفاده از این ابزار حجم آنها کاهش پیدا کرده است و صفحات به سرعت لود می شود.3-ابزارFileOptimizer
این ابزار هم در کم کردن حجم تصاویر بسیار قدرتمند ومفید می باشدالبته پیشنهاد میکنم این دو ابزار یعنی Advanced JPEG Compressor و FileOptimizer را در کنار هم استفاده نمایید شاید به جرات می توانم بگویم در بعضی از مواقع تا 90% حجم یک تصویر را کاهش داده است.
توصیه1 :متاسفانه دیده شده گروهی از طراحان سایت عکس را در هاست خود قرار نمی دهند فقط لینک یک عکس را از سایتی کپی کرده و آدرس آن لینک را در سایت خود قرار می دهند باید این دوستان توجه داشته باشند درصورتیکه سایت اصلی تغییر در نام عکس یا سایت خود بدهد سایت شما دیگر به نمایش در نمی آید.
توصیه 2: همانطور که در قسمت
سوالات متداول در کلیک بوم و در قسمت مربوط به آموزش
آگهی دهندگان کلیک بوم بیان کردیم به آگهی دهندگان توصیه شده است در هنگام درج آگهی خود در کلیک بوم حتما از ابزارهای کاهش حجم تصاویر معرفی شده در مقاله بالا استفاده کنند.
نتیجه گیری:همانطور که در بالا توضیح دادیم برای طراحی سایت بهترین فرمتها ،فرمتPNG و JPG می باشد که انتخاب بین این دو فرمت بسته به قرار گرفتن در محل سایت شما تعیین می گردد و برای کاهش حجم آن می توانید از ابزارهای معرفی شده در مقاله استفاده نمایید.برای ارزیابی حجم تصاویر وب سایت و سرعت لود سایت خود می توانید از ابزارهای گوگل آنالیز-گوگل کنسول -SEMrush-
hypestat-
MOZ استفاده نمایید.